tirsdag 30. desember 2008

Innbakt svinefilet



2 svinefileter à ca. 400 g
12 løvtynne skiver serrano- eller parmaskinke
110 g tørket tomat i olje eller tomatpesto
200 g revet Jarlsberg eller annen fast ost
2 håndfuller salvie eller basilikumblader, hakket
smør og olivenolje til steking
salt og pepper



Trim svinefiletene for eventuelle sener og hinner, og krydre med salt og pepper. Brun dem i en stekepanne med olivenolje og litt smør. Ta filetene ut av pannen. Soltørkede tomat i olje mikses i hurtigmikser sammen med revet ost og hakkede urter. Lag snitt lands filetene og legg massen med soltørkede tomater, ost og krydder i kløften. Lag to A 4 ark av bakepapir eller plastfilm. Legg seks skinkeskiver på hvert ark slik at de overlapper hverandre. Rull skinken rundt svinetfileten og bind den sammen med litt kjøkkenhyssing, slik at den holder formen. Legg de ferdig pakkede svinefiletene over i en passende ildfast form. Stek det i ovn ved 210 grader i ca. 20 minutter. La kjøttet hvile litt før du skjærer i det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar