torsdag 15. januar 2009

Hvetebrød, tsjekkia


Ingredienser:
100 g margarin
3 dl melk
50 g gjær
1 ts sukker
1 1/2 ts salt
600 g hvetemel
1 egg


Pensling:

1 egg


Fremgangsmåte:

1. Smelt smør i en kjele og tilsett melken. Varm væsken til max 30 grader og tilsett gjær. Pisk så inn egget i væsken.
2. Ha i de tørre ingrediensene od elt deigen godt så den blir blank og smidig.

3. Sett deigen til heving i ca 30 minutter, eller til den har hevet seg til det dobbelte.

4. Elt deigen sammen igjen og ta av litt deig til pynting. Form deigen til brød og legg den i en smurt form.

5. Pynt med flette på toppen, eller bruk egen fantasi. Fest fletten med sammenpisket egg og la den etterheve ca 20 minutter.



6. Pensle brødet med egget og stek på 200 grader i ca 30-40 min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar